Categories:

Vandaag -9 graden!

Maar dat heeft ons niet binnen gehouden.

Vanmorgen voor de lunch een wandelingetje gemaakt. Voetsporen gevonden van konijnen/ hazen, herten en eekhoorns. We zijn bij een water kreekje gaan kijken, het was heel interessant om te zien of je droog via bevroren stukken ijs aan de overkant kon komen en als het ijs dan gebroken was dan is het wel even puzzelen hoe je terug komt 😉 We zijn ijzige watervallen tegen gekomen. Jilles en Jeroen hebben de klim naar boven gemaakt om dit nog even van wat dichterbij te bewonderen. Gecheckt of de sneeuw ‘iglo maak proef’ was, maar… Bij het op elkaar bouwen van de blokken, met de snowbrick, zakte het hele zooitje weer in elkaar… We moeten wachten op een nieuw pakket sneeuw. De sneeuw die er nu ligt, ligt er al even en omdat het vriest, verkruimeld de sneeuw bij het oppakken. Een nieuwe laag sneeuw zal meer succes hebben, aangezien dit beter aan elkaar blijft plakken.

We hebben de kinderen verteld dat als je de sneeuw vanaf een klein balletje rollend tot een reuze sneeuwbal kan maken dat het dan ook mogelijk is een iglo te maken.

Er zijn nog genoeg winter maanden voor de boeg. Dus er is hoop!

Een kreekje
IJzige waterval
Uitzicht vlak voor de cottage
Strandje

Na de lunch zijn we nog even een klein rondje met de auto gaan rijden. Bij een strandje uitgestapt om met de slee het ijs op te gaan.

Eenmaal thuis onszelf opgewarmd bij de open haard met een warme chocolademelk met slagroom.

ijspegels aan de cottage

Tags:

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Loading