Categories:

In één van de blogs in het begin van ons verblijf in Canada hebben we iets geschreven als: “We gaan ons binnenkort opmaken voor een theorie en praktijk examen”….

Nou…. Dat binnenkort werd bijna vijf maanden tot een half jaar later! 🙈

OEPS!….

Maar waarom hebben we het halen van ons rijbewijs nou eigenlijk uitgesteld?

Nou ja… na het proberen te bestuderen van het theorieboek (waar we al snel geen zin meer in hadden), we dit stiekem grote onzin vinden, omdat we al jaren ons rijbewijs hebben en het nu lijkt alsof ons Nederlandse rijbewijs niets waard is… Alsof Nederlanders de grootste asociale rijders van de wereld zijn… 🤔 Het voelt erg oneerlijk… Als we in een andere provincie in Canada hadden komen wonen, bijvoorbeeld British Columbia, Quebec of Alberta, dan hadden we ons rijbewijs ‘gewoon’ om kunnen ruilen… Maar doordat Ontario geen overeenkomst heeft gesloten met Nederland, moeten Nederlanders die in Ontario komen wonen (ongeacht hoeveel rij ervaring iemand heeft) een examen afleggen voordat er een Canadees rijbewijs afgegeven mag worden. Maar kom je uit Duitsland, Frankrijk, België of Engeland dan kan je je lokale rijbewijs in Ontario wel inruilen voor een Canadees rijbewijs, zonder examen. 🤔

Zo, en nu einde klaagzang!

We hebben de moed bij elkaar geraapt en zo….

Zijn we afgelopen maand maar eens in de online drivers written test(en) gedoken. De twijfel sloeg toe, omdat Chantal tijdens het oefenen toch steeds teveel ‘fout’ had, om wel of geen tolk aan te vragen.

En nu na zoveel theorie examens online geoefend te hebben, hebben we besloten dat het vandaag toch eindelijk maar eens tijd werd om het voor het ‘eggie’ te gaan doen! (Zonder tolk😉) 💪

Yes,Yes,Yes we hebben het allebei in de pocket, zo blij! Bijna weer net zo blij als toen we het in Nederland gehaald hadden. Nu binnenkort op voor de praktijk! Gelijk maar gepland, zodat we dit hoofdstuk kunnen afsluiten.

Wordt vervolgd.

Tags:

4 Responses

  1. Ook al is t klote, zonde van je tijd en geld, dat t opnieuw moet – als t goed is, is t ook veel gemakkelijker dan zonder dat rijbewijs en die ervaring al in the pocket! Omdenken… 🙂
    Maar volgens mij slagen maar bar weinig mensen als ze opnieuw op zouden moeten voor t examen, dus eigenlijk ook supergoed om weer eens bij te spijkeren. Ook al is vast wat lastig in t Engels lijkt me, zeker met tijdsdruk… All in all goed gedaan dus!

    • Voor mij was het al eerder dat ik dacht “Het zou toch een geweldig prestatie zijn als ik het in het Engels zou kunnen halen” en “Geweldig als we naast een Nederlands rijbewijs ons Canadees rijbewijs kunnen laten zien.” Voor Jeroen lag dat anders.😉 Daarnaast zou het inderdaad goed zijn voor iedereen om de theorie en praktijk ( na zoveel jaren ) weer eens op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Loading