Categories:

Vandaag 1ste Paasdag! Happy Easter voor iedereen!

Na het zoeken van de Paaseitjes zijn we naar het Aviation and space museum gereden.

De ‘ANWB wereld reisgids Canada Oost’ zegt hierover het volgende: Een van de mooiste vliegtuig verzameling ter wereld geeft een beeld van de Canadese luchtvaartgeschiedenis, van de eerste Canadese toestellen en de bushpiloten met hun kisten tot de semi -legendarische Arrow, een type straaljager dat ondanks succesvolle testvluchten nooit in productie is genomen.

Overzichtsfoto Aviation and space museum.
Kinderen hebben zich ook prima vermaakt 😉

We hebben zoveel gave dingen gezien; raket, vliegtuigen, helikopters, straaljagers en zelfs een satelliet. Er werd ons bij het scannen van onze ticket verteld, dat er een mogelijkheid was om vandaag een vlucht te maken met een klein motor vliegtuig, een Cessna!

Jilles was zo enthousiast, dat hij stond te springen en juichen van opwinding en Merle vertelde tijdens de vlucht dat ze graag hierna nog een keer omhoog wilde. Wij zeggen: ‘Dit idee was geslaagd!’

Daarna met de auto naar nog wat laatste bezienswaardigheden in Ottawa, zoals:

Ottawa Sign
National Gallery of Canada

Het National Gallery of Canada is in 1988 geopend en omvat sculpturen, tekeningen en schilderijen van Canadese kunstenaars. Daarnaast worden er beroemde werken getoond van Europese, Amerikaanse en Aziatische kunstenaars. Het gebouw zelf is minstens zo indrukwekkend. Het is een van de grootste kunstmusea in Noord-Amerika door tentoonstellingsruimte.

Notre Dame Cathedral Basilica. Er was dienst, i.v.m. Easter. Helaas niet voor toeristische
aangelegenheid open…

Tegenover de National Gallery of Canada verrijzen de torens van de in 1890 gebouwde Notre Dam Basilica, de oudste kerk van Ottawa. De in neogotische stijl gebouwde, in 1890 ingewijde kerk is Ottawa’s oudste gebedshuis en de zetel van de aartsbisschop. Indrukwekkend zijn de glas-in-loodramen en het grote Casavant-orgel met 72 registers en 4700 pijpen. Diensten worden gehouden in zowel het Frans als het Engels. De paas- en kerstmis worden elk jaar landelijk uitgezonden op TV.

The ByWard Market Business Improvement Area

Het gebied rondom de ByWard Market is het oudste gedeelte van de stad Ottawa. De ByWard Market is een winkel -en uitgaansgebied in het centrum van Ottawa en is voorzien van zo’n 70 kramen op twee verdiepingen. Naast verse groente en fruit is hier ook originele, zelfgemaakte cadeauartikelen of handgemaakte linnen bloesem verkrijgbaar.

Gebouw van het Canada Revenue Agency (oftewel belastingdienst en rechtkantoor)
De in -en uitgang van Chinatown!

Hoewel het gebied officieel wordt aangeduid als ‘Chinatown’, is het de thuisbasis van bedrijven uit veel Aziatische culturen, zoals Vietnamees, Koreaans en Thais. Borden voor straataanduiding in Chinatown hebben Chinees onderschrift.

Ottawa Street Art
Wat we verder nog tegen kwamen: een muzikant, monumenten om soldaten tijdens de eerste en tweede Wereldoorlog te herdenken, een kalkoen, stadsklok en de big spider!

Veel gezien, veel gedaan. Op naar de laatste dag morgen en de lange terugreis naar huis.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Loading