Categories:

Afgelopen vrijdag hebben we voor het eerst de tandarts in Canada bezocht. Dit punt kwam toch ook maar steeds hoger op de prioriteiten lijst te staan. Het toevallige was, dat deze tandarts-vestiging nog maar een paar weken bestond en toegankelijk was voor nieuwe klanten. En dus was, letterlijk, Jeroen de eerste klant, Chantal de tweede klant, Jilles de derde klant en Merle de vierde klant van de vestiging Burlington!

Wat we in Nederland niet kennen (alles is op tijd en kosten gebaseerd) maar blijkbaar hier in Canada wel kan is dat we 2 uur lang alle tijd kregen voor registratie, controle, maar dus ook voor verwijderen van tandsteen, tandplak en tandaanslag!

Jeroen is daarna nog even op zijn werk aan de slag gegaan, om voor het weekend zijn hoofd orde op zaken te geven. Maar daarna kon voor ons het weekend beginnen!

Zaterdag was het nog prima weer, waardoor we besloten dat dit wel een tweede BBQ moment kon worden. Na een rustige ochtend met een rondje speeltuinen hebben we boodschappen gedaan en begonnen we aan BBQ nummer 2…2…2…! 😉

BBQ nummer 2 in 11 graden.

Voordat de kinderen zijn gaan slapen hebben we nog even een moment ingelast voor een scheikundig proefje! De kinderen zijn allebei erg met vulkanen bezig geweest (in de sneeuw😉, in de zandbak, spelletje ‘The floor is lava’). Zouden we thuis niet eens een vulkaan kunnen maken? Na even te hebben gezocht op internet en de ingrediënten erbij te hebben gehaald en gepakt is er een vulkaan gemaakt! Geweldig de reacties te zien, die nieuwsgierigheid, vooral als het stofje omhoog uit de fles komt!

Zondag hebben we na een rustige opstart en wat gesprekjes met de kinderen… het leven valt niet altijd mee😉, zeker met zo’n stap die we met elkaar genomen hebben om in Canada te wonen, dan moeten we elkaar goed in de gaten houden en zorgen dat we open met elkaar kunnen spreken over de onderwerpen die ons bezighouden.

Daarna hebben we met elkaar een leuk uitstapje kunnen organiseren naar de vlindertuin in Cambridge. Oftewel ‘Cambridge Butterfly Conservatory’. Prachtige vlinders cirkelen om je heen, maar ook diverse insecten konden niet ontbreken. 😉

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Loading