Categories:

Gisteren zijn we vol energie uit Nederland, van alle feestjes, vakantie, bezoeken, visite en nog vele dingen meer, weer terug gevlogen naar Canada.

Aangezien KLM de hoofdprijs vraagt dachten we laten we Air Canada eens proberen.😉

We kregen van een aantal mensen een gezicht van “Weten jullie dit zeker?”

Met een nuchtere “We zien het wel” gingen we op pad maar niet nadat we alle tassen met o.a. de verjaardagscadeautjes hadden ingepakt, het huis in Alphen aan den Rijn schoon hadden achter gelaten en op de valreep er achter kwamen dat Merle nu ze net 5 jaar is geworden getest moest worden op COVID….

De grote dame van 5 jaar was enorm flink, samen met papa is ze ‘het’ ondergaan, ze was zo dapper dat ze na de test een zakje snoep had gekregen. De test was direct vergeten en grote broer mocht toch ook wel wat snoepjes van haar hebben.

Er gaan nog steeds geruchten de ronde van mensen dat het zo druk is op Schiphol en daarom zijn we dan toch maar 4 uur van tevoren in de rij van de incheckbalie gaan aansluiten. Maar ondanks alle verhalen, valt het ons gelukkig mee.

Toen zijn we in het thema “(o)ma” gerold, want even bellen met oma Oosting en daarna nog een drankje met ontbijtje met oma Schneider (We horen wat mensen denken: Huh?!?!?! Achter de douane? Ja, handig als je een baan hebt op Schiphol en je net mag werken als wij vertrekken!)

Ontbijtje op Schiphol met een bekende 😉

Eenmaal bij de gate kregen we te horen dat het toestel nog schoongemaakt werd, dus dat het nog even zou duren.

Om de tijd te doden hebben we de kinderen geparkeerd op, of voor, hun koffer, achter hun I-pad. Lang leve de apparatuur!

Lang leve de apparatuur!

Met een uur vertraging zijn we vertrokken van Amsterdam Schiphol 🇳🇱 naar Toronto 🇨🇦!

Say cheese! Heerlijk weer die mondkapjes… we waren bijna vergeten dat brilglazen besloegen!
😤🙈😂

Eenmaal in Toronto konden we eigenlijk overal goed doorheen, zonder lang te wachten. Totdat….. we bij de bagageband arriveerden. Van de vijf reistassen/ koffers waren er vier direct te vinden, maar de vijfde NIET….

Bovenste foto is in Nederland, onderste foto is in Canada…. Zoek het verschil.

Na lang wachten en de bagageband stopte… en we nog drie keer rondliepen om te zoeken hadden we toen toch echt de hoop opgegeven…. En dus is Jeroen in de ‘line up’ gegaan om de koffer als vermist aan te geven….

Gelukkig kunnen ze met al die codes en bonnen op de koffer genoeg zien! Zit het er toch niet voor niets op😉…. Want de koffer was in Amsterdam Schiphol achtergebleven…. Het nette is wel, de koffer wordt opgestuurd en netjes thuis (in Burlington, Canada) afgeleverd!

We gaan het zien!

En daarom is het handig altijd kleding te verdelen in de koffers! 💪 (wat we gelukkig hebben gedaan 😉)

21.00 uur Toronto tijd en 03.00 uur Nederlandse tijd kwamen we thuis in Canada…

Pfff wat een dag!

Op naar komende dagen; uitpakken, settelen en bijkletsen met alle mensen in de straat, spelen met vriendjes!

Tags:

6 Responses

  1. Welkom thuis!
    Laat het tweede deel van jullie avontuur beginnen en moge het net zo succesvol zijn als het eerste deel! 😘

  2. Wat n avontuur weer. Dat bijkletsen met de buren is hopelijk al gelukt. Nu voor de kids nog lekker veel buitenspelen met vriendjes vóór het schooljaar weer begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Loading