Categories:

En toen werd het tijd dat de structuur er weer langzaam in komt!

Dinsdag was de dag dat Jilles zich klaar mocht maken voor zijn eerste dag school! Wat een kanjer! Relaxt stond hij met zijn klasgenootjes ‘line up’ bij zijn nieuwe juf, te wachten tot de bel ging. Na afgelopen half jaar ‘Home Schooling’, was dit vooral voor Chantal weer een grote stap.

Onze grote kanjer van 7 jaar naar Grade 2, hij mag naar een gecombineerde klas Grade 1/2, wat we in Nederland kennen als gecombineerde groep 3/4.

Na de eerste dag school voor meneer, was het nog niet klaar😉 Want we konden nog door voor pianoles. Na 2 maanden online les in Nederland, mocht Jilles weer life met zijn juf aan de slag!

Pianoles! 🎹

Merle vond het toch wel oneerlijk dat haar broer al naar school mocht en zij niet…. Merle’s klas zou 2 dagen later starten… Wel mocht ze haar klas en juffen zien, want we hadden diezelfde dag een 15 minuten gesprek met haar twee juffen om kennis te maken. Dat was toch wel heel spannend.

Het was ook wel heel gezellig om even 2 dagen een moeder-dochter moment te hebben; spelen in de speeltuin, boodschappen doen, shoppen in de grote shopping mall🥰

Spelen in de speeltuin!
De meiden shoppen in Mapleview! 💪

En toen was het dan toch (eindelijk: voor Merle) donderdag geworden! De dag dat Merle dan toch ook naar haar nieuwe school mocht gaan!

Klaar voor Senior Kindergarden, oftewel groep 2! Wij zijn trots op deze grote dame!

Merle ging op dag 1 direct, zonder problemen de school binnen.

Bij het brengen van Jilles die dag, werd onze dierenvriend door een wesp in zijn arm gestoken! Wat een verdriet! Gelukkig mocht Chantal met hem door de hoofdingang voor een ice pack. Na een 20-30 minuten is hij door een juf naar de klas gebracht en bij het ophalen na schooltijd was er van de gestoken plek op zijn arm bijna niets meer te zien!😳💪

Wespensteek 🐝

De laatste dag van de week, dag 2 voor Merle, was voor het meisje toch wel heel pittig. Grote krokodillen tranen…. “Ik wil niet naar school”, “Ik mis mijn juf van mijn andere school”…. Haar bandje stond op repeat…😢 Met (voor Merle) amper een ontbijt op… stonden we voor de school…

Jilles ging dapper bij zijn klas staan op het schoolplein op de laatste dag, van schoolweek nummer 1!

En na een hysterische, krijsende meid afgeleverd te hebben bij haar juffen… Ging Chantal nog even terug naar Jilles om hem naar binnen te zien gaan, ondanks de zorgen om z’n zus.

Gelukkig kreeg Chantal na een klein half uurtje bericht van de juffen van Merle, dat ze gekalmeerd was en heerlijk aan het fietsen was op de driewieler op het grote schoolplein! En niet snel daarna kwam er nogmaals bericht dat ze enthousiast naar haar juffen had geroepen dat ze net twee nieuwe vriendjes had gemaakt!

En toen kregen we als klapper van de week onze vermiste reis tas bezorgd! En hoe? We zaten inmiddels al in de “tas kwijt” -acceptatie-fase…. Maar goed we hebben alles (van wat we tot nu toe denken) terug, het is compleet! Als je ziet hoe de tas er uit zag… het is echt een wonder dat we alles compleet terug hebben kunnen krijgen!🙏

Op 3 plekken gescheurd!😱 Geen slot te bekennen! 🤔 (heeft ook nog zo lekker veel zin!)

‘s Avonds laat kwam Jeroen thuis uit Danville (Virginia, Amerika), na een werkweek daar. En toen kon toch echt het weekend beginnen!

Tags:

2 Responses

  1. Gelukkig toch goed gekomen met de kinders en tas. En met Jeroen allemaal weer op het nest!
    Laat het gewone leven maar weer beginnen!
    Liefs! 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Loading