Categories:

En daar gingen de Kanjers weer!
Op naar hun 1ste volle week.

Omdat Jeroen afgelopen week in Danville, (Virginia, Amerika) heeft gezeten, was het even wennen om de planning ‘s morgens ook met hem goed af te stemmen.

Deze school is n.l. lopend net te ver en dus is het daarom belangrijk om goed af te stemmen hoe we het allemaal aanpakken om iedereen in de ochtend goed op de plek van bestemming te krijgen.

Deze strakke planning is daarom als volgt: Avond van tevoren: lunch-bags met water bottles in de tassen en de kleding klaar leggen. Bij het opstaan om 6.45 uur: wassen, aankleden en haren doen, ontbijt klaarzetten, Jeroen naar zijn werk brengen om 7.15 uur, rond 7.30 uur terug thuis om te ontbijten, tanden te poetsen en als er nog tijd over is “spelen”, maar anders “klaarmaken” voor school! Dat wil zeggen: naar WC, handen wassen, schoenen en jas/vest aandoen, tas mee en om uiterlijk 8.20 uur op naar school!

Daarnaast was het voor Jeroen pittig om zijn werk in te halen, aangezien hij 3 weken vakantie heeft gehad en na zijn vakantie maar 4 dagen in Burlington had om bij te werken, vervolgens naar Danville op werkbezoek ging en nu deze week weer verder met zijn achterstallig werk in Burlington….

Ze zeggen meestal de hoeveelheid weken vakantie is ook de hoeveelheid weken inhalen op werk, dus 3 weken vakantie = 3 weken inhalend werk doorploegen!

Doordat Chantal overdag de auto heeft, staat elke dag de taxi voor! Jilles en Merle vinden het geweldig om even bij papa op kantoor te kijken!

Papa ophalen van kantoor! 👍👍🇨🇦
“Het werk is wel weer gedaan hoor voor vandaag!”😉

Eenmaal donderdagavond vond er nog een ‘open-dag’ plaats van school! Jilles en Merle waren maar wat blij om aan papa en mama de klas en de juffen te laten zien. (Het is dat we recent nog een rondleiding hebben gehad😉) Met al het werk wat al is verricht, door alle kinderen, zag het er al een stuk aangekleder uit! Daarnaast had Jeroen nog geen beeld bij de namen van de juffen gekregen, vanwege zijn afwezigheid afgelopen week.

Merle haar kunstwerk op school!
Even een kijkje bij Merle in haar klas!
Even een kijkje bij Jilles in de klas!
Jilles zijn favoriete onderdeel in de klas! Dat moest natuurlijk ook even worden laten zien aan papa en mama😉 (Math – box)

Met de vrijdag als pittige laatste dag van de week….. stond Merle met betraande ogen bij haar juf te wachten totdat de bel ging om naar binnen te gaan… was Jilles tijdens schooltijd boos omdat de juf iets van hem verwachte wat hij niet goed begrepen had… (maar deze kanjer heeft dit goed op kunnen lossen met zijn juf!)

Moeders des huizes heeft de Engelse studie met 4 hoofdstukken verder weer vervolg kunnen geven! Met daarbij alle dagelijkse rompeslomp aan bezigheden! 😉

Studie Engels voor Chantal!

En daarnaast de naschoolse activiteiten als voor Merle ballet, voor Jilles pianoles en voor beiden Hiphop dansen. Werd het toch weer tijd voor een welverdiend weekend!

De klapstoeltjes werden weer tevoorschijn gehaald om te kletsen en eten met buurtgenoten.

Jilles en Merle konden weer spelen met kinderen in de straat, of alleen 😉. De eigen gemaakt race auto (die Jilles samen met Jeroen in elkaar heeft gezet) trekt goed aan! De oprit wordt als helling gebruikt. Stoepkrijt gaat hard want als de ene kleur er op zit, mag er alweer een andere kleur op! Ze zijn er maar ‘busy’ mee!

Zowel zaterdag als zondag waren beiden kinderen uitgenodigd op een verjaardagsfeestje!

Verjaardags partijtje 1 en 2!
Verjaardagspartijtje op zaterdag “Spelletjes in een gymzaal”
Verjaardagspartijtje op zondag: “Spelen in een indoor speeltuin!” Altijd goed! 👍

We hebben weer genoeg meegemaakt afgelopen week! Maar, dit was nog niet alles! Want afgelopen zaterdag kwam één van de voortanden van onze grote kanjer er uit! Het werd wel tijd, want afgelopen week wiebelde deze zo erg, dat meneer voor de zekerheid bij alles wat hij ging doen een ziplock zakje meenam! Want als…. 😉

Ene moment hangt de tand nog aan een ‘zijde draadje‘ en zo kan je er met je tong doorheen! 😉

Tot slot hebben we, op zondag, nog een ritje gemaakt naar Kitchener!

Kitchener!

Tja…. We dachten op pad te gaan voor een eventuele 2de auto. Wat moest ‘t zijn: groot, goedkoop en tweedehands.

Nou… dat ritje liep uit op een Mac Flurry bij de Mac! Aan de overkant vanwaar we eigenlijk ‘moesten’ zijn…. Want….

Het kantoor was een grote container als kantoor?!? Waar worden de auto’s dan in/ op nagekeken/ gerepareerd?!? Rijen met diverse merken auto’s met een op de voorruit geschreven bedrag waar ze voor verkocht worden….

Uhm… NÉE! Niet aan ons…. We hadden hier geen goed gevoel over…

Maar wel werden we blij van een
heerlijke Mac Flurry! 🍨

Eenmaal terug, na in de auto hard meegezongen te hebben met allemaal liedjes via Spotify (wat een gezelligheid 😉), avondeten, badderen, relaxen bij de TV en lekker gaan slapen.

Tags:

One response

  1. Nou dat was het weekje wel, jullie hebben je niet verveeld 🙈en tot slot Jilles een fietsenstalling 🤣super om weer te lezen. Op naar de nieuwe week👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Loading