Categories:

Allereerst: HAPPY NEW YEAR! Het allerbeste voor iedereen in 2023!

Alles goeds voor 2023!

Wij gaan in elk geval een heel stuk van 2023 verder met ons mooie avontuur in Canada!

Maar niet voordat we de vakantie hebben kunnen genieten in ons huis op de Elzekrulzoom in Alphen aan den Rijn en kunnen afspreken met familie en enkele vrienden in Nederland.

Het begon met een aankomst in de Elzekrulzoom waar het gezellig ‘kerstig’ was aangekleed en we zagen dat de kerstman en zijn elfjes behoorlijk ijverig bezig waren geweest! Dat niet alleen, want er waren ook stoute elfjes langs geweest die allemaal propjes papier hadden laten liggen, cadeautjes voor ons hadden uitgepakt… en cadeautjes op elke etage hadden neergelegd!

Bij thuis komst!
Een grote verrassing!

De dag na aankomst waren we uitgenodigd in Driel. Een soort ‘inhaal’ 1ste kerstdag…. Maar blijkbaar mocht dit ‘niet’…. WANT:

We hadden ons verslapen! En niet zo’n klein beetje ook…. We hadden afgesproken om 11.30 uur…. Maar laten we nou net wakker worden om die tijd! 🙈😂 En dus zijn we ons snel klaar gaan maken om alsnog te gaan. Eenmaal in de auto….. N11 richting de A12…. Beginnen er toch allemaal rode/ oranje lampjes te branden op het dashboard. Dus op naar de vluchtstrook… ANWB gebeld… Na jarenlang lid te zijn geweest van de ANWB, werden we eigenlijk weer verplicht om lid te worden…. (Voor een jaar🙈 waarin we maar misschien 2 maanden in NL zijn…) maar goed, je moet wat als je geholpen wilt worden!

En daar stonden we…. heerlijk wind te vangen…. achter de vangrail…. te wachten wat er komen zou…..

En daar kwam toen toch een berg auto aan, zij hebben ons netjes met auto en al bij een benzine pomp gebracht. Wat een opluchting op even lekker warm te kunnen zitten wachten op de ANWB.

Ons ANWB avontuur!
Dit bracht ons naar een flashback….
04-06-2014…. Dat was ook een moment! Alleen hadden we toen Jilles en Merle nog niet en was het de grote dag! 🤔💍🥂Zou het ons achtervolgen? 😉

Na wat drinken, koffiebroodjes, snoepjes en koekjes weggewerkt te hebben….. is even wat anders dan een lunch in Driel met familie… kwam daar de ANWB aangereden, en zo werd de auto door deze beste meneer van de ANWB weer rijklaar gemaakt. Na een vertraging van 2 uur konden we dan toch onze reis vervolgen. En zo was onze afspraak ineens i.p.v. 11.30 uur, wegens onmacht, rond 16.00 uur geworden. Met andere woorden de lunch werd een diner!

Kerst met familie Oosting!

Aangezien we maar 9 dagen in Nederland waren hebben we ons helemaal overgegeven aan wat er gebeurde op bepaalde momenten! Want ja…. Wat moet je dan! 😉

Verder had Jilles nog even een controle bezoek in het ziekenhuis voor zijn nier (de uitslag was goed en dus heeft hij de eerstvolgende jaren geen controle nodig) en heeft Chantal zich laten knippen door de bekende kapster, waar ze van kinds af aan al door geknipt wordt. Alleen maar leuk om ons verhaal in ‘reallife’ te kunnen delen en te horen van elkaar hoe het gaat.

Verder hebben we 2de kerstdag met de andere kant van de familie ook nog dunnetjes over kunnen doen!

Kerst met familie Schneider!

Opa heeft nog met zijn kleinkinderen kunnen fietsen en daarbij een bezoekje kunnen brengen aan de bekende ‘krullen koeien’ (oftewel de galloways) en de kinderboerderij Zegersloot in Alphen aan den Rijn.

Op de kinderboerderij!

Even een rustmoment gedurende Oud en Nieuw. Dit gevierd als gezin, genoten van alle knallen en de prachtige kleuren in de lucht! We hebben nog niet eerder meegemaakt dat een van de kinderen ‘s avonds wakker werd of wakker bleef! MAAR…. Dit keer kwam Merle na 2 uur slaap beneden en Jilles had zoveel adrenaline (en een jetlag) dat hij tot 00.00 op is gebleven!

Happy New Year! Proost!

We hadden nog een klein vuurwerk pakketje op de kop weten te tikken. De kinderen vonden het prachtig! Hun eigen vuurwerk! Maar met wat er allemaal in de lucht geschoten werd, viel ons kleine pakketje in het niet….🙈

Vuurwerk afsteken met papa!

Verder had Jeroen nog even een klusje bij zijn broer in Driel aangenomen. De dames hebben zich vermaakt met de kids in een binnenspeeltuin in Nijmegen! Kids spelen en de dames aan een bakkie koffie😉

Even papa helpen met de klus!
Lekker spelen! Blije koppies!
Spelen in de binnenspeeltuin! Altijd prijs!

Verder hebben we allemaal nog wat vrienden kunnen zien. Maar de tijd was te kort om iedereen te kunnen zien en spreken…. Het is werkelijk omgevlogen!

En zo zaten we op 4 januari 2023 weer terug in het vliegtuig naar Canada om daar ons leven weer te vervolgen! We hebben genoten!

Gingen ze weer! ✈️

Tags:

2 Responses

  1. Wat heerlijk dat jullie toch op deze manier kerst nog even hebben kunnen vieren met lieve familie!
    Het is steeds een feestje om mee te mogen lezen. Geniet van de herinneringen en van het nieuwe jaar in jullie Canada avontuur!
    Liefs, Juliette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Loading