Categories:

Gisteren hebben we een route gehad wat ons bracht, vanaf Drumheller via gele/groene heuvelachtige landschappen, naar de Rocky Mountains. Enorme bergen met af en toe een laag sneeuw!

Onze eerste camping waar we 2 nachten zijn is op Tunnel Mountain Village II. We hebben hier prachtig uitzicht!

Ons uitzicht vanaf de camping!

Vandaag zijn we als eerste gestopt bij ‘Path to Hoodoos’, de camping waar we staan ligt hier vlak bij. Prachtig uitzicht! Maar in vergelijking met de Hoodoos in Drumheller, vonden we de Hoodoos van vandaag allemaal een stuk minder mooi om te zien.

Daarna hebben we een wandeling gemaakt, aanvankelijk wilden we naar de Ink Pots, bij Johnson Kenyon, maar die wandeling was ons te lang; ivm de loopsnelheid van de kinderen, maar ook de warmte van 28-30 graden en ook toch wel een soort spannend.. want stel dat je toch een beer of eland tegen komt….

Uiteindelijk kwamen we een NL gezin tegen waaraan we vroegen hoe lang het nog lopen was. Het antwoord was nog zowiezo een uur. Er werd aangegeven dat we misschien wel oor hadden voor een kortere wandeling, dus die hebben we gedaan!

De huidige route had een eerdere afslag, waardoor we bij Johnson canyon, naar de Upper and Lower Falls hebben kunnen lopen. Prachtige wandeling!

Voldaan terug in de camper op pad naar ons volgende punt, namelijk Banff! Met natuurlijk nog wel wat tussenstops bij wat View Points!

Door de drukte, hebben we de camper op een parkeerplaats vlak voor Banff neergezet. Toen zijn we wandelend langs Bow River in Banff aangekomen. We hebben de sfeer geproefd door diverse straten in te lopen. Elke straat heeft een dierennaam in Banff, dus Bear street of Squirrel street. Een goede indruk gekregen!

Toen nog even een supermarkt binnen gelopen om de nodige boodschappen mee te nemen.

We hebben onze dag afgesloten door nog even met de camper langs Bow Falls te rijden! Prachtig daar! De kinderen hebben nog in het water gestaan en kunnen spelen met water, takken en stenen.

Tags:

Comments are closed


Loading