Categories:

De 1ste week in de structurele dagritme’s was wel vermoeiend, al die indrukken, dat is niet niks.

Nieuw land, nieuw huis, nieuwe werkplek, nieuwe school. Andere regels, andere taal, andere mensen…

Jilles vroeg al “Waarom zijn de dagen hier zo lang om naar school te gaan?” Tja, dat is 1: omdat je nog niet begrijpt wat ze zeggen en 2: omdat ze hier elke dag dezelfde tijden aanhouden, er bestaan hier geen halve dagen. Gelukkig wordt er elke week extra ondersteuning geboden, door de school, van een andere juf om de Engelse taal sneller eigen te maken.

School ondersteuning voor de Engelse taal

Merle was heel enthousiast om naar school te gaan in Canada, maar gisteren wilde ze niet naar school. Toch horen we van de juffen dat ze het heel goed doet en dat ze lief samen speelt met nog 2 andere meisjes en dat ze haar hardop hebben horen lachen.

Afgelopen 2 dagen was de baas van Jeroen afwezig. Naar eigen zeggen ging het prima en beviel het goed om lekker aan de slag te zijn.

De 15 verhuisdozen zijn ergens afgelopen week aangekomen op de luchthaven van Toronto. Jeroen is gisterenmiddag gaan rijden om deze vracht op te gaan halen. Aangezien we blijkbaar vanaf as maandag moeten gaan betalen voor de “opslag”. Helaas zat het niet mee en werden er papieren op verkeerde naam mee gegeven, vanuit de douane. Na een keer heen en weer gereden te zijn en uiteindelijk na 16.00 uur de auto voor reed om onze 15 verhuisdozen in te laden, bleken de openingstijden door COVID-19 aangepast te zijn naar sluitingstijd 16.00 uur…. Dusz… Daar ging de rit terug naar huis, zonder landing… Nieuwe poging wordt vervolg op (zo vroeg mogelijk) maandag. En de betaling zullen we nog wel zien.🙈

Vandaag zijn we heel rustig aan opgestart; naar beneden in pyjama, voor tv ontbijten en lekker even doen wat je zelf wilt doen.

We bedachten dat het wel leuk zou zijn om vissen te bekijken bij Ripley’s Aquariums of Canada met daarbij het bezichtigen van de CN Tower in Toronto. Helaas gooit COVID-19 roet in het eten, want daar moet je voor reserveren en dat is niet meer mogelijk op de dag zelf…. Dit natuurlijk direct gedaan voor volgende week💪

Weliswaar de dag goed besteed door met elkaar heerlijk in de buitenlucht te klimmen en te klauteren! Want op een half uurtje rijden van ons huis hebben we opnieuw 2, voor ons nieuwe, watervallen bezocht!

Sherman Falls
Tiffany Falls

Eenmaal thuis vroegtijdig de bbq aangestoken en genoten van een avondmaal. Dat ging er goed in na zo’n dagje buiten wandelen; klimmen en klauteren.

Tags:

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Loading